Hypnotherapie vormt een uiterst effectieve benadering van therapie. In vergelijking met coaching en andere therapievormen, waarbij een langdurig traject vaak noodzakelijk is, biedt hypnose de mogelijkheid om binnen slechts enkele sessies van specifieke problemen af te komen. Hierbij herstelt hypnose jouw controle over het eigen leven.

Binnen een hypnosesessie kunnen diverse methoden en technieken worden geïntegreerd, wat deze benadering buitengewoon krachtig maakt. Het bijzondere aan het werken met hypnose is dat de oplossing voor jouw probleem altijd door jezelf wordt ontdekt. Mijn rol is om jouw onbewuste bewust te maken en je vervolgens een veilig kader te bieden waarbinnen je zelfstandig je weg kunt vinden op een manier die bij jou past.

Hypnotherapie kenmerkt zich door een relatief kortdurend traject met een blijvend effect, wat de snel toenemende populariteit ervan verklaart!

Het Bewustmaken van het Onderbewuste

Dagelijks beleef je meerdere momenten van hypnotische toestanden, soms zonder dit te beseffen. Denk aan die momenten waarop je zo opging in een film of boek dat je alles om je heen vergat, of wanneer je bijna op je bestemming bent terwijl je in gedachten was verzonken tijdens het autorijden.

In hypnose behoud je de controle over je handelingen en blijf je volledig aanwezig. Communicatie met jou is essentieel om de begeleiding effectief te laten zijn.

Tijdens een hypnosesessie bereik je een diepe staat van ontspanning. Je aandacht en focus richten zich naar binnen, waarbij het kritische denken wordt omzeild. In deze natuurlijke staat van zijn, waarin het merendeel van je handelingen gebaseerd is op automatische patronen en overtuigingen, ontstaat ruimte voor oplossingen en creativiteit. Het tot rust brengen van jouw kritisch denken opent de weg naar inzichten, waardoor je kunt afrekenen met beperkende gedachten en overtuigingen en patronen kunt doorbreken.

Hoe Verloopt een Hypnosesessie?

Bij de eerste ontmoeting voeren we een uitgebreid voorgesprek. Jij deelt waarom en hoe iets een probleem is voor jou, terwijl ik jou uitleg geef over de hypnosesessie en wat je kunt verwachten.

Gebaseerd op jouw verhaal bepaal ik de geschikte techniek. Onder mijn begeleiding ga je in hypnose en werk je aan jouw uitdaging. Tijdens de sessie informeer ik je voortdurend over de stappen en is er ruimte voor communicatie.

Na de sessie nemen we de tijd om alles te bespreken. Het is raadzaam om op de dag van de sessie geen overvolle agenda te hebben, aangezien een hypnosesessie direct verandering teweeg kan brengen die nog even tijd nodig heeft om te bezinken.

Hypnose bij kinderen

Kinderen blijken erg goed te reageren op hypnose, in het algemeen beter dan volwassenen. Dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben en omdat het zogenaamde “kritisch denken” bij kinderen nog minder ontwikkeld is. Ze zijn daarmee gevoeliger voor de suggesties die ik hen als hypnotherapeut geef. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Behandelingen kunnen daardoor korter duren dan bij volwassenen.

Kinderen vinden hypnose plezierig en de respons op behandeling is meestal snel. Naast verbetering van de ‘klacht’ worden zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfcontrole er meestal door verhoogd. 

Estudio Luna – Buro voor Leer- en Ontwikkelkunst zet hypnose bij kinderen vooral in bij vragen rondom: faalangst – zelfvertrouwen – enkelvoudige angsten (denk aan: angst voor honden of insecten, angst voor examens en toetsen, angst om door ‘het gat’ te moeten zwemmen etc.) – traumatische ervaringen vanuit een pestverleden – slaapproblemen – bedplassen.

Daarnaast heeft Estudio Luna – Buro voor Leer- en Ontwikkelkunst ervaring met hechtingssessies. In deze sessie wordt de band tussen ouder en kind positief verstevigd door de inzet van hypnotherapie. Nieuwsgierig? Zie: hechtingssessie